9. WineOs - siječanj 2024.

U očaravajućem okrilju Slavonije, gdje se vinogradi stapaju s duhom tradicije i gostoljubivosti, stiže biser eno-gastronomskog svijeta – WineOS 2024. Ovog siječnja, na novoj lokaciji u impozantnom Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, ovaj veliki eno-gastronomski događaj regije obećava spoj izvrsnosti vina, bogatstva okusa i nezaboravnih iskustava za sve ljubitelje enološkog užitka.

Graciozni miris vinskih sorti, okusi delikatesnih zalogaja, te uzbuđenje živog razgovora s vinarima, samo su neki od elemenata koje će donijeti deveto izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja – WineOS.

Datumi za zabilježiti u kalendaru su 12. i 13. siječnja 2024., kada će se najveći eno-gastronomski događaj regije održati u novom domu – Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

 

Boris Ocić, predsjednik udruge Dekanter, glavnog organizatora sajma, ističe: “Stalna želja za napretkom i potreba za rastom manifestacije dovela nas je u novi, dosad najveći, najmoderniji i najadekvatniji izložbeni prostor. Gospodarski centar izgleda fantastično, a mi ćemo ga učiniti još ljepšim i privlačnijim.”

 

Direktorica tvrtke Gospodarski centar Osječko – baranjske županije, Ivana Rešetar, izjavila je: “Iznimna mi je čast što će se 9. WineOS održati upravo u Gospodarskom centru. To je značajna manifestacija koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj kako domaćih, tako i međunarodnih izlagača, a kojima upravo Gospodarski centar može ponuditi prezentaciju svojih proizvoda.”

Turistička zajednica Osječko – baranjske županije, kao nezaobilazan partner u projektu, ističe važnost WineOS-a. Direktorica županijske Turističke zajednice, Ivana Jurić, naglašava: “Suradnja s vinarima i Udrugom Dekanter traje cijele godine, a WineOS je idealan događaj za dobar početak turističke godine i motiv za dolazak na destinaciju u siječnju.”

 

Ovogodišnje izdanje WineOS-a ne bi bilo moguće bez podrške Grada Osijeka i Turističke zajednice grada. Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka, naglašava: “Osim što se Osijek pozicionirao kao poželjna vinska destinacija, WineOS je prva velika manifestacija kojom započinju mnogobrojna događanja na području grada Osijeka.”

 

Iako su vremena možda izazovna, WineOS 2024. pokazuje da je ljubav prema vinu i gastronomiji neprolazna, okupljajući zaljubljenike u kulturu vina, gurmanskih delicija i ugodnog življenja iz cijelog svijeta. Osijek se sprema da ponosno pokaže svoje blago svim posjetiteljima WineOS-a, stvarajući trenutke za pamćenje i inspirirajući nova prijateljstva kroz čašu izvrsnosti i okus regionalne raskoši.

Foto: Denis Despot