Predstavljen program 9. Vinarta

veljača / ožujak 2024.

Grand-za-medije

Svake godine Vinart Grand Tasting iznova uspijeva nadmašiti očekivanja, a ovogodišnje deveto izdanje donosi još raskošniji program, proširen na četiri povezane vinske manifestacije.

 

Ove manifestacije nisu rezervirane samo za poslovne posjetitelje, već i za široku publiku pravih ljubitelja vina i vinskih entuzijasta.

 

Nezaboravno vinsko putovanje započinje 10. veljače s Vinart Petit Tastingom na potpunoj novoj lokaciji – u klubu Peti Kupe. Ovo ekskluzivno kušanje, podijeljeno u dva dijela, Discovery session i Icons session, predstavlja odabrana vina nominirana od strane 25 vodećih sommeliera i vinskih stručnjaka iz Hrvatske. Osim iznimnih okusa, posjetitelji će doživjeti vinarsku umjetnost i stručnost.

 

Vinart Grand Tasting ne bi bio potpun bez edukativnog elementa, stoga su planirane čak 26 vinskih radionica raspoređenih u pet dana u Hotelu Esplanade Zagreb (22., 23., 27., 28., i 29. veljače). Ove radionice su pravi raj za sve vinske entuzijaste željne znanja i dodatnih informacija o vinima omiljenih vinarija.

 

Uzbudljiva novost u programu je Vinart Silent Tasting zakazan za 29. veljače u Esplanadi od 10 do 16 sati. Ovo posebno sjedeće kušanje od 115 odabranih vina iz četiri hrvatske vinske regije prvenstveno je namijenjeno stranim i domaćim novinarima, pružajući im jedinstvenu priliku da se tiho i bez vanjskih utjecaja posvete isključivo vinima, istražujući svaki miris, okus i teksturu.

 

Prvi vikend u ožujku rezerviran je za najznačajniji poslovni vinski događaj u Hrvatskoj – Vinart Grand Tasting. Lauba će 1. i 2. ožujka od 12 do 19 sati ugostiti 140 odabranih vinarija s oko 800 etiketa. Ovo je izvrsna prilika za nabavku vina, posebno za poslovne posjetitelje koji oblikuju vinske karte i ponude za nadolazeću turističku sezonu. 

 

Vinart Grand Tasting 2024 također nudi inozemnim novinarima Wine press trip – full of life pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice. U trajanju od 6 dana, novinari će imati priliku kušati hrvatska vina na Silent Tastingu u Esplanadi te na Grand Tastingu, pružajući im dublje razumijevanje i doživljaj vinske scene Hrvatske.

Foto: Vinart