Vina Kos

Sveti Ivan Zelina, Bregovita Hrvatska

U pitoresknom zelinskom kraju, obitelj Kos otvara vrata svog tradicionalnog gospodarstva gdje se isprepliću toplina domaće kuhinje i izvanredna vinska tradicija. Moderna oprema i pažljiv odabir sorti omogućuju im da proizvode vina visoke kvalitete, pričajući priču koja seže generacijama unazad, ali s pogledom prema budućnosti.
Essence of Croatia | Croatian Winemakers | Kos | #essenceofcroatia #croatianwinemakers #winemakers #winelovers🍷 #travel #heritage #croatianwineries #wineries #grape #croatia🇭🇷 #zagorje #prigorje #zelina
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.

Kroz stoljeća iskustva, obitelj je kombinirala nasljeđe s modernim pristupom, nudeći vina vrhunske kvalitete u skladu s vremenom.

Uz njihovu poznatu ljubaznost i gostoljubivost, posjetitelji imaju priliku kušati izvanredna vina koja su rezultat stoljetne tradicije.

Vinska povijest obitelji Kos duboko je ukorijenjena, s tragovima koji sežu do pradjedova koji su također njegovali vinove loze. Posebno se ističe priča o djedu Juri koji je, suočen s izazovima kao što je filoksera krajem 19. stoljeća, pokazao izvanrednu snalažljivost i prilagodljivost, uvodeći nove sorte loze koje su postale temelj današnje proizvodnje. 

Danas, pod stručnim vodstvom Mirka Kosa i njegova sina Željka, vinarija obitelji Kos kombinira tradicionalne metode s modernom opremom kako bi pružila vina vrhunske kvalitete. A dok su se vinogradi oduvijek pokazali kao simbol postojanosti i životne sigurnosti za obitelj, suvremena ulaganja od 1990. godine osiguravaju da vinarija obitelji Kos nastavlja rasti i prilagođavati se potrebama suvremenih ljubitelja vina.

Gdje se nalazimo

Odabir regije