Vina Šoškić

Jastrebarsko, Bregovita Hrvatska

Smještena na idiličnim obroncima Plešivice, vinarija Šoškić predstavlja raskrižje strasti, tradicije i inovacije u svijetu vina. Sa svojim vinima koja odražavaju bogatstvo mineralnog tla i posebnosti klimatskih uvjeta, ova obiteljska vinarija čini srž onoga što Plešivicu čini posebnom na globalnoj vinskoj sceni.
Essence of Croatia | Croatian Winemakers | Dvorska Vina Šoškić #essenceofcroatia #croatianwinemakers #winemakers #winelovers🍷 #travel #heritage #croatianwineries #wineries #grape #croatia🇭🇷 #plesivica #plešivica #plesivicawine
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.

Plešivica, često opisana kao hrvatska Toskana, donosi jedinstveni terroir – kombinaciju posebnih klimatskih uvjeta i mineralno bogatog tla, što vina ove regije čini jedinstvenima na svjetskoj sceni.

Sama geografska pozicija Plešivice čini je idealnom za vinogradarstvo. Prohladne noći i topli dani, zajedno s mineralnim tlima, omogućuju vinima da izraze vibrantnost, svježinu i dubinu okusa. Ovo specifično tlo, bogato kalcijem i mineralima, doprinosi složenosti i karakteru svakog vina koje vinarija Šoškić proizvede.

 

Kad govorimo o vinima vinarije Šoškić, nemoguće je ne spomenuti seriju Haiku. Haiku2, prvo oranž vino koje je osvojilo Platinastu medalju na Decanteru, te jasno odražava snagu terroira Plešivice. S 200 dana maceracije na masulju i godinu dana odležavanja, Haiku2 je vino koje izlazi iz granica tradicionalnog. Nasljednik, Haiku4, donosi složenost četiri sorte, ali zadržava istu filozofiju – izražajnost terroira i strasti proizvođača.

 

Vinarija Šoškić ne zaustavlja svoju strast samo na vinima. Rakije, posebno rakija Komovica, odražavaju istu predanost kvaliteti i tradiciji. Orasi i višnje, koji se koriste za izradu likera, pažljivo se biraju od lokalnih dobavljača, dok aromatične trave dolaze iz ruku travara s Velebita.

 

Naravno, iza ovih izvanrednih vina i rakija stoji obitelj. Obiteljska vinarija Šoškić, koju danas čine Siniša, Dijana, njihova dva sina, kći te tim vinogradarskih djelatnika, zajednički dijele filozofiju kvalitete i inovacije. Oni nastoje pomaknuti granice, ali uz duboko poštovanje tradicije i zemlje koja ih hrani.

 

Na kraju, vinarija Šoškić nije samo mjesto proizvodnje vina i rakije. To je mjesto gdje se strast, zemlja i tradicija susreću, stvarajući nezaboravne okuse koji odražavaju dušu Plešivice.

Gdje se nalazimo

Odabir regije