Vina Kurtalj

Jastrebarsko, Bregovita Hrvatska

Vinarija Kurtalj prkosi vremenu, spajajući povijesno naslijeđe s modernim duhom vinarstva, gdje se svaki trs i bačva njeguju s individualnom pažnjom koja je odraz prave strasti za vinom.
Essence of Croatia | Croatian Winemakers | Kurtalj #essenceofcroatia #croatianwinemakers #winemakers #winelovers🍷 #travel #heritage #croatianwineries #wineries #grape #croatia🇭🇷 #plesivica #plešivica #plesivicawine
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.

Uz sami rub Plešivičkih brežuljaka, tamo gdje se putevi iz Jastrebarskog i Samobora susreću, obitelj Kurtalj njeguje vinovu lozu s poštovanjem koje traje generacijama.

Na njihovim obroncima, gdje sunčeve zrake miluju 3,5 hektara vinograda rađaju se, ne samo poznate sorte kao što su chardonnay i crni pinot, već i one starinske, karakteristične za ovaj terroir – sorte koje pripovijedaju priču o Plešivici.


Svoju modernu perspektivu i spoj tradicije obitelj Kurtalj demonstrira kroz svoje pjenušce, rođene klasičnom metodom vrenja u boci, gdje se posebno ističe Cuvée Prestige – zvijezda ocjenjivanja “The Flute Stars”. Vino koje nakon 62 mjeseca u tišini i tami dozrijeva u boci na kvascima, ponosno nosi titulu najboljeg.


Pjenušci obitelji Kurtalj, osobito njihov Cuvée Prestige, destiliraju suštinu strpljenja i predanosti, dozrijevajući više od pet godina prije nego što otkriju svoju kompleksnost svijetu. Takav pristup proizvodnji odražava i duboko poštovanje koje imaju prema svojim korijenima i arhitekturi koja ih okružuje – u staroj kući obitelji, gdje prošlost i sadašnjost koegzistiraju u savršenoj harmoniji.


Događaji kao što je “Diplomatska berba” pokazuju kako vinarija Kurtalj povezuje tradicionalno vinogradarstvo s modernim trenucima susreta i razmjene, što je prepoznato i od strane najviših državnih autoriteta.

Gdje se nalazimo

Odabir regije