Vino Buhač

Ilok, Slavonija & Podunavlje

U slikovitim krajolicima Srijema, na samom istočnom rubu Hrvatske, smjestila se obiteljska vinarija Buhač gdje se tradicija susreće s inovacijom. 
Essence of Croatia | Croatian Winemakers | Buhac | #essenceofcroatia #croatianwinemakers #winemakers #winelovers🍷 #travel #heritage #croatianwineries #wineries #grape #croatia🇭🇷 #slavonijausrcu #slavonija❤ #ilok

Vinarija Buhač, smještena na krajnjem istoku Hrvatske u Srijemu, započela je svoju vinsku priču 1998. godine pod vodstvom Ivana Buhača i njegovog sina Domagoja.

S ukupno 28 hektara vinograda smještenih blizu Dunava, ovaj obiteljski poduhvat odlikuje se spojem tradicije i inovacije. Vinogradi su zasađeni sa 20 hektara bijelih i 8 hektara crnih sorti, uključujući pretežito graševinu i merlot, s dodatkom rizlinga, traminca, cabernet sauvignona i chardonnaya. Ova raznolikost pruža široku paletu okusa i aroma koje zadovoljavaju i najzahtjevnije ljubitelje vina.


Jedno od najistaknutijih svojstava vinarije je njezin specifičan terroir. Za razliku od većine tla u Iloku, koja su blago alkalna, tlo vinarije Buhač je blago kiselo. To daje poseban karakter njihovoj graševini, čineći je svježom i malo kiselijom, što je osobito cijenjeno među poznavateljima. Graševina iz vinarije Buhač je postala poznata po svom pitkom, laganom i svježem profilu, što je čini idealnim izborom za različite prilike.


Kroz godine rada i razvoja, Ivan i Domagoj Buhač uspjeli su stvoriti vinariju koja je ne samo poslovni poduhvat, nego i mjesto gdje se slavi kultura vina i zajedništvo. Svaka čaša iz vinarije Buhač nosi sa sobom duh Srijema i, naravno, strast i ljubav prema vinu koju dijele otac i sin.

Gdje se nalazimo

Odabir regije