9. Vinart Grand Tasting 2024.

veljača / ožujak 2024.

Grand-za-medije
Vinart Grand Tasting, svjetski poznati vinski događaj, ove je godine nadmašio sva očekivanja proširivši svoj program na četiri nezaboravne manifestacije, te privukavši najznačajnija imena svjetske vinske scene. Ovih mjesec dana vinskog užitka u Zagrebu, kroz edukaciju, kušanja i networking, kulminirao je dvodnevnim Grand Tastingom u Laubi, ostavljajući dubok i trajan dojam na sve prisutne.

Vinart Grand Tasting je više od vinskog događaja, to je putovanje kroz vinsku kulturu i obogaćivanje nepca koje je nemoguće zaboraviti. Ove godine, ovaj već renomirani događaj produbio je svoju prisutnost, produljivši vinske dane na gotovo mjesec dana edukacije i uživanja, a sve to kulminiralo je u dvodnevnom Grand Tastingu u Laubi.

 

Ova vinska pustolovina započela je 10. veljače u klubu Peti Kupe s trećim po redu Vinart Petit Tastingom. Ovdje su posjetitelji bili pozvani da otkriju nova vina već poznatih vinarija i istraže klasike koji su oblikovali vinsku scenu Hrvatske. Discovery session posvećen je upravo otkrivanju novih dragulja, dok je Icons session nudio priliku za usporedno kušanje vinskih klasika. Bez obzira na preferencije, tu su bila 39 odabranih etiketa koja su očarala nepca.

 

Vinart Grand Tasting nije samo prilika za kušanje, već i za obrazovanje. Pet dana vinskih radionica u Hotelu Esplanade Zagreb donijele su raznolike teme i stručne predavače koji su podijelili svoje znanje i strast prema vinu. Od regija i sortimenata do vrsta čaša, ove radionice bile su pravo blago za sve ljubitelje vina.

 

Silent Tasting, kao nova inovacija, omogućila je stranim i domaćim novinarima da istraže široku paletu hrvatskih vina u tišini, bez vanjskih utjecaja. Ovaj doživljaj pružio je jedinstvenu priliku za koncentrirano istraživanje i uživanje u aromama i okusima.

 

Glavni događaj, Vinart Grand Tasting, održan je u Laubi, okupivši 140 odabranih vinara i oko 800 etiketa. Ovo je bila ne samo prilika za poslovne posjetitelje da oblikuju svoje vinske karte , već i za sve zaljubljenike u vino da otkriju svoja nova omiljena vina.

 

Naravno, Vinart nije bio samo o vinima, već i o ljudima koji stoje iza njih. Velika imena svjetske vinske scene, poput Mikea DeSimonea, Jeffa Jenssena, Olivije Mason i mnogih drugih, dodatno su obogatila događaj svojim prisustvom. Tijekom dva dana sajma, vina su kušali i mnogi sommelieri, ugostitelji i distributeri, kao i obožavatelji vrhunskih vina, zajedno stvarajući nezaboravno iskustvo za sve prisutne.

 

Vinart Grand Tasting je ovim sajmom zatvorio dvotjednu vinsku manifestaciju, ostavljajući iza sebe osjećaj zadovoljstva i oduševljenja koje će trajati sve do slijedećeg, jubilarnog izdanja.

Foto: Vinart